Biennale 6 Restart
ISO 9001:2008 Δι@ύγεια
Ο Μητροπολιτικός Οργανισμός Μουσείων Εικαστικών Τεχνών Θεσσαλονίκης είναι πραγματικότητα!

Το Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, το Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, το Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης, το Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης και το Μουσείο Άλεξ Μυλωνά ένωσαν τις δυνάμεις τους και συγκροτούν τον μεγαλύτερο νέο φορέα πολιτισμού για τη σύγχρονη τέχνη στη χώρα. Εκθέσεις και δράσεις με άξονες τη μοντέρνα και σύγχρονη τέχνη, τη φωτογραφία, τις πειραματικές τέχνες και τη γλυπτική αποτελούν το καλλιτεχνικό πρόγραμμα που λαμβάνει χώρα στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
Μείνετε συντονισμένοι!

Το Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης μετονομάζεται σε ΜΟΜus- Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης-Συλλογή Κωστάκη και αποτελεί πλέον Διεύθυνση-Μουσείο στο νέο φορέα.

Ώρες λειτουργίας: Τρ-Τε-Πα-Σα-Κυ 10:00-18:00, Πε 10:00-22:00, Δε κλειστά

Οι εκθέσεις του ΜΟΜus-Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης-Συλλογή Κωστάκη, συμπεριλαμβανομένης και της συλλογής Κωστάκη, είναι περιοδικές.
Σχεδιάστε την επίσκεψή σας βλέποντας τις τρέχουσες εκθέσεις μας ή επικοινωνώντας μαζί μας (τηλ. 2310589141 & 143, info@greekstatemuseum.com).

Σας περιμένουμε!

Αγαπητοί επισκέπτες,
Σας ενημερώνουμε ότι το MOMus-Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης-Συλλογή Κωστάκη παραμείνει κλειστό για το κοινό έως και την Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2019, στο πλαίσιο προετοιμασίας της νέας του έκθεσης
Λιουμπόβ Ποπόβα. Φόρμα.Χρώμα.Χώρος
Ο εκθεσιακός χώρος θα λειτουργήσει και πάλι από το Παρασκεύη 11 Οκτωβρίου 2019.
Ευχαριστούμε θερμά.


Τρέχουσες εκθέσεις

ΛΙΟΥΜΠΟΒ ΠΟΠΟΒΑ. ΦΟΡΜΑ.ΧΡΩΜΑ.ΧΩΡΟΣ

Η Λιουμπόβ Ποπόβα (1889-1924), η ζωγράφος, η θεωρητικός, η δασκάλα, η σχεδιάστρια, η ‘αμαζόνα’ της ρωσικής πρωτοπορίας, η γυναίκα που δεν φοβήθηκε ποτέ να ταξιδέψει, να αναζητήσει και να πειραματιστεί με νέες καλλιτεχνικές πρακτικές στις αρχές του 20 αιώνα, η...

'Eκθεση του Ελληνικού Περιπτέρου στην 58η Διεθνή Έκθεση Τέχνης—La Biennale di Venezia

Τι παραφράζει η ιστορία και τι αποκρύπτει; Στο περιβάλλον που δημιουργούν οι καλλιτέχνες Ζάφος Ξαγοράρης, Εύα Στεφανή και Πάνος Χαραλάμπους για το ελληνικό περίπτερο η μετατόπιση από τις μεγάλες αφηγήσεις προς τις προσωπικές ιστορίες είναι διαρκής. Άγνωστες (ή όχι ιδιαίτερα...

Από τη Συλλογή Κωστάκη

Κλιουν Ιβάν, "Χωριό μεγάλο Γκόρκι μπροστά από το σπίτι μου- Πανσέληνος" (1933)

Ο Κλιουν μας παρουσιάζει μια άποψη του χωριού Γκόρκι, όπως εκείνος το βλέπει μπροστά από το σπίτι του, όπως μαρτυρεί και ο τίτλος του έργου. Επιλέγει να παρουσιάσει το τοπίο υπό το φως της Πανσελήνου, στην προσπάθειά του να αιχμαλωτίσει το τοπίο μέσα στις συγκεκριμένες φυσικές συνθήκες. Στην παραστατική τέχνη είναι έντονη η ανάγκη των ζωγράφων να αποδώσουν την αίσθηση που προκαλούν τα αντικείμενα που αναπαριστούν, κάτι που λείπει τελείως από την ανεικονική τέχνη. Ο Κλιουν πετυχαίνει να συλλάβει τον τρόπο με τον οποίο το φως πέφτει πάνω στα σπίτια και την πανίδα, καθώς και την αντανάκλάσή τους στο χορτάρι μέσα από τα παστέλ χρώματα που χρησιμοποιεί και τις απαλές γραμμές με τις οποίες δούλεψε το έργο. Ο πίνακας μοιάζει σαν να έχει μπροστά του ένα τούλι, μέσα από το οποίο ο θεατής προσπαθεί να διακρίνει την εικόνα.

Αναζήτηση στις συλλογές

 

Βρείτε μας στο Facebook