Το Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, το Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, το Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης, το Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης και το Μουσείο Άλεξ Μυλωνά ένωσαν τις δυνάμεις τους και συγκροτούν τον μεγαλύτερο νέο φορέα πολιτισμού για τη σύγχρονη τέχνη στη χώρα. Εκθέσεις και δράσεις με άξονες τη μοντέρνα και σύγχρονη τέχνη, τη φωτογραφία, τις πειραματικές τέχνες και τη γλυπτική αποτελούν το καλλιτεχνικό πρόγραμμα που λαμβάνει χώρα στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
Μείνετε συντονισμένοι!
Το Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης μετονομάζεται σε ΜΟΜus- Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης-Συλλογή Κωστάκη και αποτελεί πλέον Διεύθυνση-Μουσείο στο νέο φορέα.
Ώρες λειτουργίας: Τρ-Τε-Πα-Σα-Κυ 10:00-18:00, Πε 10:00-22:00, Δε κλειστά
Οι εκθέσεις του ΜΟΜus-Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης-Συλλογή Κωστάκη, συμπεριλαμβανομένης και της συλλογής Κωστάκη, είναι περιοδικές.
Σχεδιάστε την επίσκεψή σας βλέποντας τις τρέχουσες εκθέσεις μας ή επικοινωνώντας μαζί μας (τηλ. 2310589141 & 143, info@greekstatemuseum.com).
Σας περιμένουμε!
Νέα - Δραστηριότητες
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ της έκθεσης «Λιουμπόβ Ποπόβα. Φόρμα. Χρώμα. Χώρος
Πρόγραμμα εθελοντισμού 7ης Μπιενάλε Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης
MOMUS.GR | FIND US ONLINE
Εκδόσεις - Πωλητήριο
Τρέχουσες εκθέσεις
| ΛΙΟΥΜΠΟΒ ΠΟΠΟΒΑ. ΦΟΡΜΑ.ΧΡΩΜΑ.ΧΩΡΟΣΗ Λιουμπόβ Ποπόβα (1889-1924), η ζωγράφος, η θεωρητικός, η δασκάλα, η σχεδιάστρια, η ‘αμαζόνα’ της ρωσικής πρωτοπορίας, η γυναίκα που δεν φοβήθηκε ποτέ να ταξιδέψει, να αναζητήσει και να πειραματιστεί με νέες καλλιτεχνικές πρακτικές στις αρχές του 20 αιώνα, η... | |
| 7η ΜΠΙΕΝΑΛΕ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΤΕΧΝΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣΣΤΑΣΗ στη Σύγχρονη Τέχνη. ΣΤΑΣΗ στην 7η Μπιενάλε Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης. ΣΤΑΣΗ στην πρώτη Μπιενάλε του Μητροπολιτικού Οργανισμού Μουσείων Εικαστικών Τεχνών Θεσσαλονίκης-ΜΟΜus. ΣΤΑΣΗ στις προτάσεις 50 και πλέον καλλιτεχνών από την Ελλάδα και το εξωτερικό αλλά και στον τρόπο θέασης... |
Από τη Συλλογή Κωστάκη
| Κλιουν Ιβάν, "Χωρίς τίτλο/ Αντίγραφο έργου του Picasso" (αχρονολόγητο)Το έργο είναι αντίγραφο έργου του Πάμπλο Πικάσο που είδε στο περιοδικό L' Esprit Nouveau, τεύχος 21, 1924. Το σχέδιο θυμίζει τα έργα Ο Αρλεκίνος και Οι τρεις Μουσικοί του Πικάσο, καθώς αντικατοπτρίζει τα έργα της Κρυστάλλινης Περιόδου του ζωγράφου. Η περίοδος αυτή του Πικάσο είναι κατά βάση κυβιστική, αλλά πιο εγκεφαλική και αυστηρή, με έμφαση στις καθαρές, θεμελιώδεις επίπεδες φόρμες, με προτίμηση στα μεταλλικά χρώματα και αντικείμενο κυρίως νεκρές φύσεις και αρλεκίνους. Στο κέντρο του έργου διακρίνεται, από τις χορδές, ένα μουσικό όργανο που μοιάζει να είναι και το θέμα του έργου.
|