Συμμετοχή του Κ.Μ.Σ.Τ. και του Κ.Σ.Τ.Θ. στη 2η Συνάντηση Πολιτιστικών Φορέων και Συλλόγων Νομού Θεσσαλονίκης

Άγαλμα Μ. Αλεξάνδρου, παραλία Θεσσαλονίκης

«Κάθε σελίδα μια δική σου ιστορία» είναι ο τίτλος της εκπαιδευτικής δράσης, με την οποία συμμετέχει το Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης και το Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης στη 2η Συνάντηση Πολιτιστικών Φορέων και Συλλόγων του νομού Θεσσαλονίκης που θα πραγματοποιηθεί από 25-29 Ιουνίου, από τις 18:30- 21:30, στο Άγαλμα Μ. Αλεξάνδρου, παραλία Θεσσαλονίκης.
Τη συνάντηση, στην οποία παίρνουν μέρος 177 Φορείς και Σύλλογοι, διοργανώνει το Κέντρο Πολιτισμού της Νομαρχίας Θεσσαλονίκης (ΚΕΠΟΘΕ) με σκοπό να γνωστοποιήσουν σε μια συντονισμένη προσπάθεια το έργο τους στο ευρύ κοινό.
Το Κ.Μ.Σ.Τ. και το Κ.Σ.Τ.Θ. στον απόηχο και του 27ου Φεστιβάλ Βιβλίου που ολοκληρώθηκε δίνει την ευκαιρία στο κοινό να αποτυπώσουν απόψεις και ιδέες τους στις κενές σελίδες ενός βιβλίου φτιαγμένο από πολύχρωμα χαρτιά διαστάσεων (50Χ 70cm). Οι επισκέπτες θα επιλέγουν στιχάκια, φράσεις, ποιήματα, αποσπάσματα κειμένων, τα οποία θα χρησιμοποιήσουν για τη δημιουργία μιας ή πολλών ιστοριών.
Εκτός από τα περίπτερα όπου θα παρουσιάζουν τις δράσεις τους οι φορείς - ευγενική παραχώρηση του διοργανωτή του Φεστιβάλ Βιβλίου, του Συνδέσμου Εκδοτών Βορείου Ελλάδος- θα υπάρχουν τρεις εξέδρες, όπου οι συμμετέχοντες θα παρουσιάσουν δείγματα της δουλειάς τους. Συγκεκριμένα, θα παρουσιαστούν 80 εκδηλώσεις παραδοσιακών χορών και 15 θεατρικά δρώμενα στα οποία θα συμμετέχουν μεταξύ άλλων 10 ομάδες μοντέρνου χορού και 40 χορωδιακά σύνολα.
Τα εγκαίνια της 2η Συνάντηση Πολιτιστικών Φορέων και Συλλόγων Νομού Θεσσαλονίκης θα ξεκινήσουν με μια παρέλαση όλων των συμμετεχόντων φορέων και συλλόγων το απόγευμα της Τετάρτης, στις 18:30, κατά μήκος της παλιάς παραλίας.

Σχεδιασμός προγράμματος: Εύη Παπαβέργου, Κατερίνα Παρασκευά
Υλοποίηση προγράμματος: Εύη Βολογιαννίδου, Νικολίνα Μανώλη, Ολυμπία Τσακιρίδου, Εύη Παπαβέργου, Κατερίνα Παρασκευά.

INFO
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ