cards Traditional Reversal

Έκθεση: «Παράδοση-Ανατροπή» Συμμετοχή του ΚΜΣΤ στην επίσημη συμμετοχή της Ελλάδας ως τιμώμενη χώρα στο Sarajevo Winter 2014 (Διεθνές Φεστιβάλ του Σεράγεβο)

25 Φεβρουαρίου - 30 Μαρτίου 2014

Collegium Artisticum, Σεράγεβο

Εγκαίνια: Τρίτη 25 Φεβρουαρίου, 19:00μμ

Μετά την επιτυχημένη παρουσίαση στο πλαίσιο του κεντρικού προγράμματος της 4ης Μπιενάλε Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης, η έκθεση «Παράδοση-Ανατροπή» ταξιδεύει και φιλοξενείται στο Sarajevo Winter 2014 (Διεθνές Φεστιβάλ του Σεράγεβο), από τις 25 Φεβρουαρίου έως τις 30 Μαρτίου 2014, στο Collegium Artisticum, ως τμήμα των εκδηλώσεων της εθνικής συμμετοχής που διοργανώνει το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, με μέριμνα της Διεύθυνσης Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η έκθεση περιλαμβάνει τα έργα 30 Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών, από τη συλλογή σύγχρονης έργων του μουσείου, και συγκεκριμένα των: Νίκου Αλεξίου, Στήβεν Αντωνάκος, Κώστα Βαρώτσου, Filippo Berta, Λυδίας Δαμπασίνα, Christoph Draeger, Khaled Hafez, Αντιγόνης Καββαθά, Λίζης Καλλιγά, Νίκη Καναγκίνη, Βλάσης Κανιάρης, Ευαγγελία Κρανιώτη, Nikolaj Bendix Skuym Larsen, Μαρίας Λοϊζίδου, Δημήτρη Μεράντζας, Micha, Oliver Musovik, Κωνσταντίνου Ξενάκη, Δημήτρη Ξόνογλου, Irfan Önürmen, Dennis Oppenheim, Λήδας Παπακωνσταντίνου, Νατάσσας Πουλαντζά, Omid Salehi, Eugenio Tibaldi, Γιώργου Τσεριώνη, Κώστα Τσόκλη, Γιούλας Χατζηγεωργίου, Νίκου Χαραλαμπίδη, Yang Yongliang.

Επιμέλεια έκθεσης: Κατερίνα Κοσκινά, Ιστορικός τέχνης & Προέδρος ΔΣ του ΚΜΣΤ - Γιάννης Μπόλης, Ιστορικός Τέχνης ΚΜΣΤ

Η Ελλάδα στο Sarajevo Winter 2014 (Διεθνές Φεστιβάλ του Σεράγεβο)
«Ειρήνη, Τέχνη, Ελευθερία» είναι ο θεματικός άξονας της φετινής 30ης διοργάνωσης, στην οποία η Ελλάδα συμμετέχει ως τιμώμενη χώρα. Η εθνική συμμετοχή της Ελλάδας στο Φεστιβάλ εντάσσεται στην προσπάθεια του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού να στηρίξει και να ενισχύσει την παρουσία των Ελλήνων καλλιτεχνών εκτός συνόρων.
Η φετινή συμμετοχή συμπίπτει με την ανάληψη από τη χώρα της Προεδρίας του Συμβουλίου της Ε.Ε, συμπίπτει, όμως, και με τη συμπλήρωση 30 χρόνων από την πρώτη διοργάνωσή του φεστιβάλ, κατά τη διάρκεια των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων που πραγματοποιήθηκαν στο Σεράγεβο το 1984.
Σε αυτή την σημαντική επετειακή διοργάνωση, στο πρόγραμμα της οποίας συμπεριλαμβάνεται και η Γενική Συνέλευση της Ένωσης των Φεστιβάλ της Ευρώπης, το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού παρουσιάζει ένα πρόγραμμα που καλύπτει ένα ευρύ φάσμα της σύγχρονης ελληνικής πολιτιστικής δημιουργίας.
Από τις 21 έως τις 25 Φεβρουαρίου θα παρουσιαστούν σε διάφορους χώρους του Σεράγεβο συναυλίες, θεατρικές και χορευτικές παραστάσεις, προβολές και λογοτεχνικά αφιερώματα, όπως φυσικά και η έκθεση «παράδοση-Ανατροπή» του Κρατικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης. Η εθνική συμμετοχή 2014 οργανώνεται με μέριμνα της Διεύθυνσης Ευρωπαϊκής Ένωσης του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού. Πληροφορίες: Διεύθυνση Ευρωπαϊκής Ένωσης 210 3230894, 210 3230323

Το Sarajevo Winter είναι από τα πιο γνωστά φεστιβάλ στην παγκόσμια σκηνή και διαθέτει υψηλό κύρος στον καλλιτεχνικό κόσμο διεθνώς.
Φορέας της διοργάνωσής του είναι το International Peace Center Sarajevo, που είναι μέλος της Διεθνούς Εταιρείας Παραστατικών Τεχνών (ISPA) και της Ευρωπαϊκής Ένωσης Φεστιβάλ (EFA), ενώ η διοργάνωση τελεί υπό την αιγίδα του Γενικού Γραμματέα του Συμβουλίου της Ευρώπης, της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της UNESCO, της Προεδρίας, της Ομοσπονδίας και του Συμβουλίου Υπουργών της Bοσνίας - Ερζεγοβίνης, του Σεράγεβο Canton, της πόλης του Σεράγεβο και του Δήμου Stari Grad.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της εθνικής συμμετοχής στο Sarajevo Winter 2014

21 Φεβρουαρίου 2014
Ρεσιτάλ πιάνου
Σολίστ: Ντόρα Μπακοπούλου
Τραγουδά η Νανά Περράκη
Α’ μέρος: Φρεντερίκ Σοπέν, Μωρίς Ραβέλ, Μάνος Χατζιδάκις
Β’ μέρος: Γιάννης Κωνσταντινίδης, Μίκης Θεοδωράκης, Μάνος Χατζηδάκις

22 Φεβρουαρίου 2014
Προβολή της μικρού μήκους ταινίας Νερό στο τραπέζι, Αφιέρωμα στον Οδυσσέα Ελύτη, της Βουβούλας Σκούρα.
Θεατρική παράσταση Γιοι και Κόρες της ομάδας SFORARIS, σκηνοθεσία Γιάννη Καλαβριανού

23 Φεβρουαρίου 2014
Χορευτική παράσταση Μητέρες της Ομάδας ΖΗΤΑ, χορογραφία Ίρις Καραγιάν

24 Φεβρουαρίου 2014 , SARTR Theatre
Θεατρική παράσταση Εκάβη project, σκηνοθεσία Ένκε Φεζολλάρι

25 Φεβρουαρίου 2014
Εγκαίνια έκθεσης Παράδοση-Ανατροπή, επιμέλεια Κ. Κοσκινά, Γ. Μπόλης
από τη συλλογή έργων του Κρατικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης
Καβάφης- a performance, επιμέλεια Σίσσυ Παπαθανασίου
Με τη συνεργασία του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών
Αφήγηση: Ρούλα Πατεράκη, Μάνος Καρατζογιάννης

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ & ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
ΚΡΑΤΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΤΕΧΝΗΣ
Τμήμα Δημοσίων Σχέσεων & Επικοινωνίας ΚΜΣΤ
Τ: 2310 589152
press@greekstatemuseum.com, pr@greekstatemuseum.com

Συνημμένα

Επιστροφή
Τελευταία ενημέρωση: 26/02/2014 10:23