Αναδρομική έκθεση του συλλόγου καλλιτεχνών αποφοίτων του τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών

14 έως τις 31 Οκτωβρίου 2002
Μονή Λαζαριστών

Το Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης παρουσίασε από τις 14 έως τις 31 Οκτωβρίου 2002 στη Μονή Λαζαριστών, την αναδρομική έκθεση καλλιτεχνών του Συλλόγου Αποφοίτων του Τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Η έκθεση πραγματοποιήθηκε με την πρωτοβουλία του Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου του Κρατικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης, Καθηγητή Δημήτρη Φατούρου, του Διευθυντή του Μουσείου Καθηγητή Μιλτιάδη Παπανικολάου και της κυρίας Μαρίας Τούρτα, Αναπληρώτριας του Προέδρου της Αστικής Εταιρίας της Μονής Λαζαριστών κυρίου Κώστα Παπαδόπουλου, Νομάρχη Θεσσαλονίκης.

Με την έκθεση αυτή ο Σύλλογος των Αποφοίτων συμπλήρωσε πέντε χρόνια δραστηριότητας με σημαντικές ομαδικές εκθέσεις που πραγματοποιήθηκαν στη Θεσσαλονίκη και αλλού. Ο σύλλογος αφιέρωσε την έκθεση στους αποχωρήσαντες Καθηγητές του Τμήματος Βαγγέλη Δημητρέα και Εμμανουήλ Μαυρομάτη, ως αναγνώριση της συμβολής τους με το διδακτικό τους έργο επί 17 χρόνια, στην καλλιτεχνική τους παιδεία και στην έρευνα.

Στην έκθεση συμμετείχαν 39 καλλιτέχνες με εκφραστικά μέσα που καλύπτουν πολλαπλές κατευθύνσεις της σύγχρονης καλλιτεχνικής δημιουργίας: ζωγραφική, κατασκευές, βίντεο και εγκαταστάσεις. Οι εργασίες των καλλιτεχνών της έκθεσης προσανατολίζονται κυρίως σε προβλήματα οργάνωσης της ζωγραφικής συμπεριφοράς στην επιφάνεια και το χώρο - κυρίως από την πλευρά της μεθόδου της καλλιτεχνικής έκφρασης και λιγότερο από την πλευρά της αναπαραγωγής των εικόνων. Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο η αναφορά των εργασιών καλύπτει πολλαπλές τεχνικές και υλικά μέσα που ανταποκρίνονται σε εμπειρίες και σε αντικείμενα προβληματισμού του σύγχρονου περιβάλλοντος της πόλης.

Επιστροφή
Τελευταία ενημέρωση: 06/05/2008 11:33