6η ΜΠΙΕΝΑΛΕ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΤΕΧΝΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

30 Σεπτεμβρίου 2017– 14 Ιανουαρίου 2018

95 καλλιτέχνες δίνουν ραντεβού στην 6η Μπιενάλε Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης

Περισσότερα για όλη την διοργάνωση εδώ http://biennale6.thessalonikibiennale.gr

Ένα ταξίδι σε τέσσερις ηπείρους και 37 χώρες υπόσχεται στους επισκέπτες της η 6η Μπιενάλε Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης με θέμα «Φαντασιακές Εστίες / Ιmagined Homes», μέσα από τα έργα των 95 μεμονωμένων καλλιτεχνών και ομάδων, που συμμετέχουν στη φετινή κεντρική έκθεση και το φεστιβάλ περφρόαμνς της διοργάνωσης.
Έναν μήνα πριν την επίσημη έναρξη της κεντρικής έκθεσης, η οποία φέτος γιορτάζει τα δέκα της χρόνια, το Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, ως φορέας διοργάνωσης, ανακοινώνει τα ονόματα των συμμετεχόντων καλλιτεχνών που θα παρουσιάσουν τα έργα τους σε τέσσερις χώρους της Θεσσαλονίκης: στην έδρα του Κρατικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης στη Μονή Λαζαριστών, στο Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης στην Αποθήκη Β1 στο λιμάνι Θεσσαλονίκης, σε χώρους του Μακεδονικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης και στην Αγιορειτική Εστία.
Παράλληλα ανακοινώνει και τους καλλιτέχνες που συμμετέχουν στο Φεστιβάλ Περφόρμανς Θεσσαλονίκης, το οποίο εντάσσεται στο κεντρικό πρόγραμμα μαζί με την κεντρική έκθεση, το πρόγραµµα δηµιουργικής διαµονής καλλιτεχνών, το πρόγραμμα δράσεων, εκθέσεις της Κίνησης των 5 Μουσείων Θεσσαλονίκης, κι εκπαιδευτικές δράσεις για παιδιά και ενήλικες. Στο παράλληλο πρόγραµµα εντάσσονται αυτοχρηµατοδοτούµενες εκθέσεις-δράσεις που παρουσιάζονται υπό την αιγίδα της Μπιενάλε.
Η Μπιενάλε Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης συγχρηματοδοτείται από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης).


B6-ESPA-SMCA2.jpg

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
ΚΡΑΤΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΤΕΧΝΗΣ
Κολοκοτρώνη 21, Σταυρούπολη, 56430 Θεσσαλονίκη
Μέρες & ώρες λειτουργίας:
Τρ-Τε-Πα-Σα-Κυ 10:00-18:00, Πε 10:00-22:00, Δε κλειστά
Γενική είσοδος: ΚΜΣΤ: 3€ / ΚΣΤΘ: 3€ / ΜΜΣΤ: 4€ / Αγιορειτική Εστία: δωρεάν. Iσχύουν ατέλειες με επίδειξη κάρτας, μειωμένα και συνδυαστικά εισιτήρια.
Συνδυαστικό εισιτήριο για τους χώρους της κεντρικής έκθεσης: 7 ευρώ.
Το εισιτήριο εκδίδεται στο Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης και στο
Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης, επικυρώνεται ξεχωριστά σε κάθε χώρο και έχει διάρκεια ως τη λήξη της Μπιενάλε.
Τ: 2310 589141 & 3, F: 2310 600123
www.thessalonikibiennale.gr
www.greekstatemuseum.com, info@greekstatemuseum.com

Συνημμένα

Επιστροφή
Τελευταία ενημέρωση: 23/01/2018 12:33