"Κινούμενα Σχέδια στο Μουσείο 2"

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα “Κινούμενα Σχέδια στο Μουσείο” προτείνει την οικειοποίηση των τεχνικών και των εργαλείων που χρειάζονται για να δημιουργηθεί κινούμενο σχέδιο. Σκοπός του προγράμματος είναι η κατανόηση και η δημιουργία κινούμενης εικόνας. Πως δηλαδή ένα στατικό υποκείμενο (σχέδιο ή εικόνα) αποκτά κίνηση με την ανθρώπινη παρέμβαση και υποβοηθούμενο από τα τεχνολογικά μέσα (ψηφιακά και αναλογικά). Μέσω της εκπαιδευτικής διαδικασίας, με ψυχαγωγικό χαρακτήρα, το παιδί θα ανακαλύψει και θα παράγει προοδευτικά τα δικά του κινούμενα σχέδια (animation), μέσα στο ειδικά διαμορφωμένο εργαστήριο του μουσείου, στη Μονή Λαζαριστών, στην Σταυρούπολη. Απώτερος στόχος του προγράμματος είναι η δημιουργία μιας ταινίας μικρού μήκους από τα παιδιά, κινουμένων σχεδίων φτιαγμένη σε κλίμα ομαδικής εργασίας το οποίο θα ολοκληρωθεί στο τέλος των κύκλων.

Κατά τη διάρκεια των φετινών κύκλων οι παλιοί μαθητές θα συνεχίσουν να ανακαλύπτουν τον κόσμο των κινουμένων σχεδίων μέσω του σχεδίου, του κολλάζ, της φωτογραφίας και της ψηφιακής τεχνολογίας, ενώ οι νέοι θα εισαχθούν στις βασικές έννοιες του animation με τη βοήθεια των πιο εξοικειωμένων μαθητών και θα ενσωματωθούν στην ομάδα.

Διάρκεια: Το κάθε μάθημα διαρκεί τρεις ώρες ενώ μεσολαβεί ένα ολιγόλεπτο διάλειμμα με δράσεις στην τρέχουσα έκθεση ή προβολή ταινιών μικρού μήκους.
Το πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί σε δύο (2) κύκλους μαθημάτων που θα πραγματοποιούνται το Σάββατο.

Χώρος: Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, Μονή Λαζαριστών

Ηλικίες: Παιδιά από 8 έως 12 ετών

Έναρξη μαθημάτων: Σάββατο 16 Οκτωβρίου 2010

Σχεδιασμός και εφαρμογή εργαστηρίου:
Θεοφάνης Νούσκας, Εικαστικός - Εκπαιδευτικός

Οργάνωση, σχεδιασμός εκπαιδευτικών προγραμμάτων ΚΜΣΤ
Παπαβέργου Εύη, Ιστορικός της Τέχνης - Επιμελήτρια
Παρασκευά Κατερίνα, Μουσειοπαιδαγωγός- Νηπιαγωγός

Πληροφορίες:

Εύη Παπαβέργου, Ιστορικός της τέχνης, Επιμελήτρια
Κατερίνα Παρασκευά, Νηπιαγωγός-Μουσειοπαιδαγωγός

Τ: 2310-589222,
Ε-mail: education@greekstatemuseum.com

Επιστροφή
Τελευταία ενημέρωση: 05/10/2010 15:02