Τέχνη + Ουτοπία. Επιλογή απο τα Αριστούργηματα της Συλλογής Κωστάκη

Επιστημονικό κατάλογος στο πλαίσιο της ομόνυμης έκθεσης, με κείμενα σχετικά με την τέχνη της ρωσικής πρωτοπορίας.

Πρόκειται για 29 κριτικά κείμενα και μανιφέστα των ίδιων των καλλιτεχνών της εποχής της ρωσικής πρωτοπορίας (Wassily Kandinsky, Olga Rozanova, Ivan Kliun, Nadezhda Udaltsova, Kazimir Malevich, Liubov Popova, Vladimir Tatlin, Aleksandr Rodchenko, Varvara Stepanova, Gustav Klutsis, Mikhail Matiushin, Pavel Filonov και Solomon Nikritin), που αναφέρονται σε ζητήματα φιλοσοφίας και αισθητικής και διακηρύττουν τις αρχές των καλλιτεχνικών κινημάτων του κυβισμού, του κυβοφουτουρισμού, του σουπρεματισμού, του κονστρουκτιβισμού, της παραγωγικής τέχνης και του προβολισμού.

Όλα τα κείμενα έχουν μεταφραστεί στα ελληνικά από τη ρωσική γλώσσα ενώ τα περισσότερα δημοσιεύονται για πρώτη φορά στην Ελλάδα.

Η έκδοση συνοδεύεται από ασπρόμαυρες φωτογραφίες που παρουσιάζουν αρχειακό υλικό της συλλογής Κωστάκη. Παρουσιάζονται επίσης φωτογραφίες που προέρχονται από δωρεά προς το Κ.Μ.Σ.Τ. του Αρχείου Rodchenko – Stepanova.

Τόσο η έκθεση όσο και ο κατάλογος, αποτέλεσαν αφιέρωμα στην επέτειο των 90 χρόνων από τη γέννηση του συλλέκτη Γιώργου Κωστάκη.

Σελίδες: 173
Τιμή: 10€ (εξαντλημένο)

Επιστροφή
Τελευταία ενημέρωση: 23/04/2013 14:28