Όταν ο Σαγκάλ έμαθε να πετάει. Απο την Εικόνα στην Πρωτοπορία

Επιστημονικός κατάλογος σε τρεις γλώσσες (ελληνικά, γερμανικά και αγγλικά) που κυκλοφόρησε στο πλαίσιο της ομόνυμης έκθεσης που πραγματοποιήθηκε στο ΚΜΣΤ το 2004 και όπου τεκμηριώνεται η σχέση των καλλιτεχνών της ρώσικης πρωτοπορίας με την τέχνη των θρησκευτικών εικόνων και τη λαϊκή ρωσική τέχνη.

Ο κατάλογος ακολουθώντας το μοτίβο παρουσίασης της έκθεσης, παρουσιάζει σε αντιπαράθεση έργα καλλιτεχνών όπως ο Μαλέβιτς, ο Σαγκάλ, ο Λισίτσκι και ο Λαριόνοφ δίπλα σε αγιογραφίες του 18ου αιώνα και χάρτινες τυπωμένες εικόνες (lubki).

Τα κείμενα που συνοδεύουν τον κατάλογο είναι πρωτότυπες μελέτες ειδικών επιστημόνων από ευρωπαϊκά πανεπιστήμια και μουσεία, οι οποίοι αναλύουν τις σχέσεις ανάμεσα στις διαφορετικές μορφές λαϊκής και παραδοσιακής τέχνης με τα πειράματα και τα ενδιαφέροντα των καλλιτεχνών της πρωτοπορίας

Τα άρθρα υπογράφουν οι Δρ. Snejanka Dobrianowa – Bauer (επιμελήτρια του Μουσείου Εικόνων της Φραγκφούρτης), Δρ. Verena Krieger (Πανεπιστήμιο της Στουγκάρδης), ο Δρ. Udo Liebelt (Spengel Museum του Ανόβερου) και άλλοι πανεπιστημιακοί και ερευνητές της ιστορίας της τέχνης.

300 σελίδες
Τιμή: 30€ (εξαντλημένο)

Επιστροφή
Τελευταία ενημέρωση: 23/04/2013 15:08