φωτογραφία Αλέκος Πλωμαρίτης

Το ΚΜΣΤ στο Thessaloniki Urban Festival

Με μια εικαστική περφόρμανς του Αλέξανδρου Πλωμαρίτη και τη συναυλία μουσικού σχήματος της Θεσσαλονίκης «Lemonostifel» το Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης δίνει το «παρών» στο “ΠΧ5: Φτού ξελευτερία!: Thessaloniki Urban Festival 2010”, που θα πραγματοποιηθεί στις 29 Μαΐου.

«You hurt me, you hurt me not» είναι ο τίτλος της περφόρμανς του Αλέξανδρου Πλωμαρίτη (29/05/10, στις 19.30, Πλατεία Ιπποδρομίου) και μας συστήνει ένα χαρακτήρα, που… αναζητά και «ξαναβρίσκει» τον εαυτό του. Δεν έχει σίγουρη και καθορισμένη ταυτότητα. Μπορεί κάλλιστα να είναι ένας ήρωας του παρελθόντος ή ακόμη και του μέλλοντος, ο οποίος εισχωρεί σ’ ένα συγκεκριμένο χωρόχρονο και προσπαθεί να δικαιολογήσει την παρουσία του σε συνεργασία με κάποια στοιχεία/σύμβολα που κουβαλά μαζί του. Παράλληλα, διαπραγματεύεται και σχολιάζει από την πλευρά του την σημερινή κατάσταση της χώρας του. Πρόκειται για μία περφόρμανς που αποτελεί συνεχεία μιας παλαιότερης, που δόθηκε πέρυσι το φθινόπωρο στη Θεσσαλονίκη, σε συνεργασία με τον φωτογράφο Manuel Vason.

Ακολουθεί η συναυλία των «Lemonostifel» στις 21.00, στην πλατεία Ναυαρίνο. «Lemonostifel; Mμμ, περίεργο!… Για πρώτη φορά στο δρόμο. Στο δρόμο με κουκούλες. Μην πάει όμως ο νους σας στο κακό».

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΥΛΙΚΟ ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΥΠΟΥ

Επιστροφή
Τελευταία ενημέρωση: 10/06/2010 12:31