Εργαστήριο για νέους καλλιτέχνες με τίτλο «Pictor- Εξερευνώντας το Οικείο».
Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης, Αποθήκη Β1, Λιμάνι
Με μεγάλη συμμετοχή κοινού πραγματοποιήθηκε και το περασμένο Σάββατο το δεύτερο από τη σειρά εργαστηρίων- workshop με τίτλο «Pictor- Εξερευνώντας το Οικείο». Οι εισηγητές διδάκτορας Διαπολιτισμικής Επικοινωνίας, υπεύθυνος ΚΕ.Δ.Ε.Λ. και διδάσκων ΑΤΕΙ Ηπείρου, Βύρων Πισσαλίδης, ο λογοτέχνης Σάκης Σερέφας & ο δημοσιογράφος, διευθυντής του περιοδικού SOUL & Republic Radio 100,3, Στέφανος Τσιτσόπουλος κέντρισαν το ενδιαφέρον των παρευρισκομένων προκαλώντας μια δημιουργική συζήτηση.
Το εργαστήριο- workshop, που διοργανώνει το Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης μετά από πρόταση της εικαστικού Τέτας Μακρή που απευθύνεται σε νέους καλλιτέχνες συνεχίζεται και αυτό το Σάββατο 18 Οκτωβρίου, στην έδρα του Κ.Σ.Τ.Θ., από 11:00 μέχρι 14:00, στην Αποθήκη Β1, στο Λιμάνι. Αυτό το Σάββατο θα μιλήσουν ο καθηγητής Συγκριτικής Λογοτεχνίας, Πανεπιστήμιο Växjö -Σουηδία και συγγραφέας, Βασίλης Παπαγεωργίου & ο αρχιτέκτων, καθηγητής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Βασίλης Κολώνας. Επίσης, θα διαβαστεί κείμενο του Michel Salsmann- Καθηγητή στη Σχολή Καλών Τεχνών του Παρισιού Ayal Debico Goren.
Οι συζητήσεις διεξάγονται ανάμεσα σε νέους καλλιτέχνες, τους προσκεκλημένους ομιλητές, αλλά και όλους τους συμμετέχοντες σε μια προσπάθεια αναζήτησης ενός τρόπου συμφιλίωσης με τον τόπο, μέσω κυρίως του βιώματος και της συναισθηματικής προσέγγισης. Στόχος του εργαστηρίου είναι η δημιουργία ενός δικτύου ανταλλαγής απόψεων γύρω από την πόλη της Θεσσαλονίκης που θα επιχειρήσουν να ανιχνεύσουν αθέατες πλευρές της κοινωνικής ζωής και της κουλτούρας της σύγχρονης αστικής διαβίωσης. Στο πλαίσιο αυτό προσκλήθηκαν αρχιτέκτονες, ιστορικοί, καλλιτέχνες, συγγραφείς, θεωρητικοί και επισκέπτες να εκθέσουν την προσωπική τους εκδοχή για την εικόνα της πόλης με βάση τις γνώσεις και την εμπειρία τους μέσα από μια προφορική παρουσίαση διάρκειας 20΄- 30΄ η οποία θα αποτελέσει στη συνέχεια αφορμή διαλόγου.
Το εργαστήριο - workshop θα ολοκληρωθεί στις 25 Οκτωβρίου με τον καθηγητή Αρχιτεκτονικού Σχεδιασμού & Εικαστικών Τεχνών ΑΠΘ και συγγραφέα, Πέτρο Μαρτινίδη & τους εικαστικούς Θανάση Χονδρό- Αλεξάνδρα Κατσιάνη.
Ζητούμενο είναι τα ζευγάρια των εισηγητών να αποτελούνται από ομιλητές με διαφορετικές εμπειρίες, να προέρχονται από διαφορετικούς χώρους έτσι ώστε να καταγραφεί η πολυδιάστατη πλευρά των θεμάτων που προσδιορίζουν την πόλη της Θεσσαλονίκης σήμερα.
Υπενθυμίζεται ότι θα δοθεί βεβαίωση συμμετοχής σ’ όσους παρακολουθήσουν τα τρία από τα τέσσερα εργαστήρια.
Συντονισμός: Δόμνα Γούναρη, Επιμελήτρια Κ.Σ.Τ.Θ.
INFO
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ
ΚΕΝΤΡΟ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΤΕΧΝΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Αποθήκη Β1, Λιμάνι - Τ.Θ. 107 59, 54110 Θεσσαλονίκη
www.cact.gr , info@cact.gr , www.myspace.com/cact_
Γραφείο Τύπου Κ.Μ.Σ.Τ.
Γιώτα Σωτηροπούλου
κιν. 6972336261
Τ.2310589152, Φ.2310589210
press@greekstatemuseum.com
© 2007 - 2023 Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης | Δικαίωμα πνευματικής ιδιοκτησίας | Όροι χρήσης |