Συναυλία

Ρεσιτάλ για φωνή και πιάνο με τη Ρωσίδα σοπράνο Μαρίνα Ποπλάφσκαγια, τη διακεκριμένη με το πρώτο βραβείο του διαγωνισμού «Μαρία Κάλλας» το 2005 και την Ελεωνόρα Μπέκοβα στο πιάνο οργάνωσε στις 20 Δεκεμβρίου, στη Θεσσαλονίκη, στο Θέατρο της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών του ΚΘΒΕ, το Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης - Συλλογή Κωστάκη και η Όπερα Θεσσαλονίκης. Η συναυλία οργανώθηκε με αφορμή την έκθεση «Φως και Χρώμα στη Ρωσική Πρωτοπορία», βασισμένη στη συλλογή του Έλληνα συλλέκτη Γιώργου Κωστάκη που εκτίθεται στο Μουσείο της Θεσσαλονίκης.

Το πρόγραμμα περιελάμβανε το έργο του Ντμίτρι Σοστακόβιτς «Σάτιρες», σε ποίηση Σάσα Τσόρνι και τον κύκλο «Θλιμένα τραγούδια» του μαθητή του Σοστακόβιτς Μπορίς Τίσενκο, σε ποίηση Σέλλεϋ, Μπρόντσκι, Λέρμοντωφ κ.α. Πρόκειται για την πρώτη από μία σειρά συναυλιών με παρόμοιο πρόγραμμα που θα παρουσιάσει η Ρωσίδα τραγουδίστρια σε διάφορες πόλεις του κόσμου για να καταλήξει στη Μόσχα, το φθινόπωρο του 2006, όταν θα κορυφώνονται οι εκδηλώσεις για τα 100 χρόνια του συνθέτη. Και οι δύο κύκλοι τραγουδιών ερμηνεύτηκαν για πρώτη φορά στην Ελλάδα.

Η Ιρίνα Σοστακόβιτς, σύζυγος του μεγάλου συνθέτη και αντιπρόεδρος της Επιτροπής Εορτασμού των 100 χρόνων από τη γέννησή του σε χαιρετισμό της ενέταξε την συναυλία της Θεσσαλονίκης στο επίσημο πρόγραμμα των εορταστικών εκδηλώσεων.

Η Μαρίνα Ποπλάφσκαγια ζει και εργάζεται στη Μόσχα και το Λονδίνο. Είναι διακεκριμένη σοπράνο του θεάτρου Μπολσόι της Μόσχας και του Covent Garden του Λονδίνου. Πρόσφατα, στις 18 Νοεμβρίου, ερμήνευσε, μαζί με τον βαρύτονο Στανισλάβ Σβετς, την 14η Συμφωνία του Ντμίτρι Σοστακόβιτς στην αίθουσα Cadogan Hall του Λονδίνου, με το μουσικό σχήμα «Musica Aeterna» του Θεάτρου Όπερας και Μπαλέτου του Νοβοσιμπίρσκ υπό τη διεύθυνση του Έλληνα αρχιμουσικού Θεόδωρου Κουρεντζή.

Η πιανίστα Ελεωνόρα Μπέκοβα ζει και εργάζεται στο Λονδίνο. Ως μέλος του «Μπέκοβα Τρίο», αλλά και ως σολίστ, έχει δώσει συναυλίες σε όλο τον κόσμο και έχει γίνει γνωστή για την εξαιρετική ερμηνεία έργων μουσικής δωματίου ενώ η δισκογραφία της είναι πολύ πλούσια.

Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, Θέατρο Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών
Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 21.00

Πληροφορίες:
ΚΡΑΤΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΤΕΧΝΗΣ: 2310-589140-43
ΟΠΕΡΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: 2310-223646

Συνημμένα

    Επιστροφή
    Τελευταία ενημέρωση: 12/05/2008 12:49