Καλλιτέχνες συναντούν μαθητές και κοινό

ΣΤΟ ΚΡΑΤΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΤΕΧΝΗΣ
Τετάρτη 11 Οκτωβρίου 2006

Στα μυστικά των εικαστικών μύησαν δύο καλλιτέχνες, η Σταυρούλα Καζιάλε και ο Βασίλης Ζωγράφος, μαθητές Λυκείου της Θεσσαλονίκης, ενώ στη συνέχεια οι ίδιοι συζήτησαν με το κοινό για το έργο τους στο Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, την Τετάρτη 11 Οκτωβρίου, στη Μονή Λαζαριστών.
Πρόκειται για δύο δημιουργούς που συμμετέχουν στη διοργάνωση «Εικαστικό Πανόραμα στην Ελλάδα» και συγκεκριμένα στην έκθεση με τίτλο «Δια- σχίζοντας τα όρια». Ο καθένας από αυτούς υποδέχθηκε μια ομάδα μαθητών στις 11:00, κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας.
Οι ίδιοι καλλιτέχνες στις 19:00 στον ίδιο χώρο ξενάγησαν το κοινό στα έργα τους. Ακολούθησε συζήτηση με αναφορές στις τεχνικές, στις πηγές έμπνευσης, στα θέματα και στους γενικότερους προβληματισμούς των δημιουργών. Παράλληλα το κοινό είχε τη δυνατότητα μίας πιο προσωπικής επαφής με τους καλλιτέχνες.

Οι καλλιτέχνες

Λαδόκολλες, λινάτσες, άχυρο και πηλός είναι μερικά από τα υλικά που χρησιμοποίησε η Σταυρούλα Καζιάλε –έργα της οποίας φιλοξενούνται στο ισόγειο της Μονής Λαζαριστών στην ενότητα «Παιχνίδι και Απειλή»- για να δημιουργήσει μαζί με τους μαθητές. Η ίδια ασχολείται με κατασκευές και πριν περάσει στην πρακτική εφαρμογή παρουσίασε στους μαθητές εποπτικό υλικό με θέματα από ενδεχόμενες πηγές έμπνευσης.

Ζωγράφος τοπίων ο Βασίλης Ζωγράφος -έργα του φιλοξενούνται στον πρώτο όροφο της Μονής Λαζαριστών στην ενότητα «Σκηνοθεσία της Μυθολογίας»- κουβέντιασε αρχικά με τους μαθητές και στη συνέχεια δούλεψε μαζί τους πάνω σε σχέδιο, αλλά και σε ζωγραφική με θεματικό επίκεντρο την τοπιογραφία χρησιμοποιώντας μεταξύ άλλων υλικών ξυροπαστέλ και λαδοπαστέλ.

Η είσοδος στην ομιλία-συνάντηση με τους καλλιτέχνες στις στη Μονή Λαζαριστών ήταν είναι ελεύθερη για το κοινό.

Επιστροφή
Τελευταία ενημέρωση: 12/05/2008 12:48