Ημερίδα «Από τη λαϊκή στο χαμάμ. Τέχνη εκτός»

Σάββατο, 19 Ιανουαρίου 2008, 10.00 – 15:30

Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης,

Λιμάνι, Αποθήκη Β1

Λαϊκές αγορές, ψυγεία, αεροδρόμια, εγκαταλειμμένα εργοστάσια, αλλά και αρχιτεκτονικά μνημεία, όπως οθωμανικά λουτρά. Μπορεί η σύγχρονη τέχνη να βρει θέσει σε χώρους τόσο απρόβλεπτους και άσχετους φαινομενικά; Το φαινόμενο αυτό της «εξόδου» της τέχνης σε εναλλακτικούς, δημόσιους χώρους διερευνά η ημερίδα με θέμα «Από τη λαϊκή στο χαμάμ. Τέχνη εκτός», που διοργανώνει το Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο του «Εικαστικού Πανοράματος στην Ελλάδα ΙΙ»

Στόχος της ημερίδας είναι η παρουσίαση μίας επιλογής από εικαστικά πρότζεκτ - εκθέσεις σύγχρονης τέχνης που πραγματοποιήθηκαν τον τελευταίο χρόνο στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και το Βόλο σε μη συνηθισμένους χώρους. Οι συμμετέχοντες – ο αρχιτέκτονας Απόστολος Καλφόπουλος, οι εικαστικοί Νεφέλη Κονταρίνη, Μαρία Πασχαλίδου, Αλέξανδρος Ψυχούλης, Χάρης Κοντοσφύρης, Ζωή Παππά, καθώς και η διευθύντρια του Κ.Σ.Τ.Θ., ιστορικός τέχνης Συραγώ Τσιάρα - θα παρουσιάσουν οπτικό υλικό από αντίστοιχα εγχειρήματα που επιμελήθηκαν πρόσφατα και θα συζητήσουν με το κοινό.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Χορηγοί επικοινωνίας διοργάνωσης: ΕΡΤ / ΕΡΤ3 / ERT WORLD / ΤΡΙΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 90,9FM/ 95,8 FM / NET 105,8FM / Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ / περιοδικό Κ / ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ / ΚΡΑΤΙΚΟΣ ΑΕΡΟΛΙΜΕΝΑΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΥΛΙΚΟ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΒΡΕΙΤΕ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΥΠΟΥ

Συνημμένα

    Επιστροφή
    Τελευταία ενημέρωση: 07/10/2010 10:45