Γιάννης Κουνέλης, © Μ. Μπαμπούσης M. Baboussis

Ο Γιάννης Κουνέλλης υπήρξε πρωτοπόρος για τη σύγχρονη τέχνη στο σύνολο και όχι μόνο για το κίνημα της Arte Povera, του οποίου υπήρξε ο βασικός του εκπρόσωπος.. Αποκάλυψε τη δύναμη των «ευτελών» υλικών, και μπόλιασε τη σύγχρονη δημιουργία με μια καινούργια και απροσπέλαστα δυνατή ματιά. Μια εικαστική φωνή, που ήταν αδύνατον να μην ακούσει κάποιος.
Στη Θεσσαλονίκη, το φιλότεχνο κοινό της πόλης και οι φίλοι του Κρατικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης είχαμε την μεγάλη τύχη να γνωρίσουμε τον σπουδαίο καλλιτέχνη από κοντά, σε μια εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε τον Νοέμβριο του 2010, στο πλαίσιο της έκθεσης του ΚΜΣΤ με τίτλο «Ανεύρετοι Νήσοι / Isole mai trovate / Islands never found / Îles jamais trouvées», στην οποία και συμμετείχε με έργο του.
Στην κατάμεστη Αποθήκη 1 στο Λιμάνι Θεσσαλονίκης, ο Γιάννης Κουνέλλης με συνοδοιπόρο στη συζήτηση την Κατερίνα Κοσκινά, συνεπιμελήτρια της έκθεσης και τότε Πρόεδρο του ΔΣ του ΚΜΣΤ, μας εξιστόρησε το θαυμαστό ταξίδι του σε αυτό που πάντα αγαπούσε, με το οποίο πάντα συγκρουόταν, και στο οποίο πάντα επέστρεφε: την τέχνη.
Το ΔΣ, η διεύθυνση και το προσωπικό του ΚΜΣΤ εκφράζουν την θλίψη τους για την απώλεια του μεγάλου δημιουργού.

Επιστροφή
Τελευταία ενημέρωση: 17/02/2017 17:08